Featured in De Pers in Netherlands

Featured in De Pers in Netherlands


The RLabs mobile counselling service and our JamiiX technology featured in the Netherlands daily paper – De Pers. You can read the article below (in Dutch):

“Vanuit een gebouwtje in de Cape Flats, een arm gedeelte van Cape Town dat gecontroleerd wordt door gangs, chatten hulpverleners – noem ze helpchatters – elke dag met jongeren. Met jongens en meisjes die uit alle hoeken van Zuid-Afrika vanachter hun mobieltje over hun problemen chatten. Over een verkrachting, ‘gedoe’ in hun gang, geweld.

Computers hebben de jongeren meestal niet, bellen is te duur: blijft chatten via een mobieltje over. Want een mobieltje met beltegoed, dat heeft vrijwel iedereen in het land. En een uurtje internetten via zo’n mobieltje, dat kost niet al te veel, zegt Marlon Parker, een 32-jarige man uit Kaapstad, die hielp de chatdienst op te zetten. Inmiddels hebben 15.000 jongeren zich ingeschreven. ”
….

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEO Powered by Platinum SEO from Techblissonline